POKLADY Z AGROKRUHU: DOMÁCI PRIBINÁČIK

POKLADY Z AGROKRUHU: DOMÁCI PRIBINÁČIK

Niet nad jednoduché domáce dezerty, však? My pribináčika robíme už nejeden rok, vždy je trošku iný, pretože pridávam na striedačku kakao, vanilku, škoricu, či rozmixované kakao. Občas robím aj verziu a la stracciatella, s nastrúhanou horkou čokoládou. V každom prípade nesmie však chýbať tvaroh (ideálne jemný), tučná kyslá smotana (napr. creme fraiche) alebo vyšľahaná šľahačka a niečo na osladenie a ozdobenie (napríklad piškóty, mandľové lupienky či ovocie podľa sezóny.

P.S. vo videu sme to s malou Andulkou miešali na x – krát, ani neviem prečo, možno tá tréma z prvého spoločného varenia #babiesandladies pred kamerou :). Takže jedna dobrá rada na záver, pribináčika zľahka rozmiešajte metličkou až keď budete mať v miske pripravené všetky suroviny, alebo ponorným mixérom maximálne 1 minútu, či vo vysokootáčkovom mixéri na úplne najnižšom stupni, abysa vám neprehrial a nerozbil tuk mliečnej bielkoviny. V tom prípade by bol pribináčik veľmi riedky. Pred podávaním ho nezabudnite vychladiť.

Pre menšie detičky do 1 roka odporúčam vyskúšať verziu z mojej knžky Prvé príkrmy – pre zdravé brušká.

No nevravela som, že to je jednoduché? Viac sa dozviete vo videu.

No Comments

Post A Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.